KSČM KRHKAktuality

AKTUALITY

Moje volební priority

Moje volební priority (23.10.2013)
Jsem absolventem dvou vysokých škol, kromě VŠ v Praze i Univerzity v Irsku. Díky tomu jsem teoreticky poznal rozdíl mezi klasickým tržním kapitalismem přednášeným na Pražské škole a moderním globálním kapitalismem přednášeným v Irsku. Ekonomický vývoj v těchto dvou zemích koresponduje s přednášenou teorií na těchto školách. Program KSČM je mi nejbližší a své volební priority mohu konkretizovat takto:

1/ Chci hledat především pro mladé lidi východiska ze situace, do které se občané tohoto státu dostali vinou hospodaření polistopadových vlád, nepromyšlené kupónové privatizace, v níž ideologie zvítězila nad rozumem, pomoci zajistit této generaci perspektivu života v této zemi, aby nemuseli odcházet za obživou do ciziny a nestali se po desítkách let další vlnou emigrantů, tentokrát ekonomických

2/ Chci pomoci zajistit důstojný život generaci seniorů, kteří si desítky let poctivě platili sociální pojištění a nyní jsou v situaci, že kvůli hospodaření především pravice nejsou schopni si z důchodu zabezpečit základní životní potřeby

3/ Pomohu resuscitovat naše zdravotnictví, především zastavením účelové privatizace, dále hledáním úspor formou centrálního zabezpečení léků, zrušením všech zločinných experimentů typu IZIP, zastavením procesu likvidace nemocnic, odmítáním teze že lidské zdraví je zboží.

4/ Budu prosazovat spravedlivou odměnu za závislou práci, řešení nezaměstnanosti, postihovat tzv.švarcsystém a další opatření z pracovněprávní a sociální oblasti.

5/ Budu prosazovat žádoucí řešení v oblasti životního prostředí, života mladých lidí a dalších oblastí

Toto vše lze řešit v souladu s volebním programem KSČM, který nabízí občanům této tolik zkoušené země východiska z ekonomické, sociální, bezpečnostní a morální krize, do které uvrhly občany činy stran které tady za poslední téměř čtvrtstoletí vládly.

Pavel JANEČEK, trojka krajské kandidátky KSČM