KSČM KRHKMimořádné volby 2013Volby do PS PČRStránky kandidátů

Stránky kandidátů

Lenka FIALOVÁ, Dis., Hradec Králové

Lenka FIALOVÁ, Dis., Hradec Králové (20.9.2013)
Zodpovědnost a pokora jsou dle mého názoru dvě nejdůležitější vlastnosti politika či političky. Zodpovídat za své hlasování by měli všichni politici na všech úrovních od obecních zastupitelů přes zastupitele krajské až po poslance a senátory v parlamentu, kteří rozhodují o veřejných prostředcích. Etický kodex slušného politika je sice hezké a jistě populární krédo, ke kterému se nejeden politik či politička již přihlásili, ale bez zavedení jejich hmotné odpovědnosti ze zákona se dá lehce obejít, protože je pouhou proklamací, není závazné a v případě selhání jedince není ani potrestatelné.

Druhou vlastností, která za poslední léta z politické scény, dle mého názoru, zcela vymizela, je pokora. Skromné chování, nesobeckost, laskavost, přejícnost, soucit či uvědomění si vlastních nedostatků mnoha lidem nejen ve vrcholové politice chybí. Rozhodovací moc z nich dělá sebestředné vševědoucí sobce, kteří jsou schopni si časem nechat patentovat mozek a díky tomu velice často zapomínají na to, kým a proč byli do politiky zvoleni.